BAŞKANIMIZ BAYINDIR; “BEYŞEHİR, TARİHİ DEĞERLERİN MARKASIDIR”

1048 Görüntülenme 23 Mayıs 2022 Paylaş

Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, (HİSDER) ile Beyşehir Göl Feneri tarafından müşterek olarak düzenlenen, moderatörlüğünü HİSDER Derneği Başkanı Prof. Dr. Önder Kutlu’nun yaptığı “Beyşehir tarihi” konulu konferansa katıldı.

Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde Beyşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Konya'da faaliyet gösteren Hikmet, İlim ve Sanat Derneği (HİSDER) ile Beyşehir Göl Feneri tarafından müşterek olarak düzenlenen toplantıda Beyşehir’in dünden günümüze tarihi konuşuldu.

Konferansta Beyşehir’in tarihi değerlerin en önemli markası olduğunu belirten Başkanımız Bayındır konuşmasında; Doğduğum günden beri bu şehrin en etkili safhasına kadar yaşamış, bu toprağın en önemli değerlerinden birisiyim. Beyşehir’i anlamak için buna ömür vermek gerekir. İçinde yaşayan fikrini söyleyen iddiaları olan birisiyim. Yıllardır biz bu felsefenin temsilcileri olduk. Beyşehir’in, bilim adamlarıyla, hocalarıyla her kesimi ile bir olmasını, bütün olmasını istiyorum.

Beyşehir bildiğiniz üzere Süleyman Bey ile birlikte medeniyetlerin beşiği olmuştur. Burada Avşar Boyu, Salur Boyu, Bayındır Boyu hepsini sayabilirsiniz. Rahmetli Alparslan Türkeş’in zamanında dediği gibi bütün boyların birleştiği şehri Beyşehir yapacağız. Bu sözü gibi onu da bu vesileyle rahmetle anıyorum. Beyşehir bütün bu saydığım değerlerin tarihi bir sayfasıdır. Sözlerimi burada noktalamadan önce hepinize katılımlarınız ve bu şehrin tarihini tekrar gün yüzüne çıkardığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

“Beyşehir tarihi” konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Muşmal ise Beyşehir yöresinin dünden günümüze tarihçesi hakkında bilgiler verdi.

Beyşehir’in gölün feneriyle aydınlanan bir şehir olduğunu sunumunda vurgulayan Muşmal, “Bu kadar güzellikler ve bereket neden Beyşehir’de bir araya gelmiş? Bunun bir cevabı olmalı. Göl bir medeniyet oluşturmuş, tarihi süreçten itibaren hepimiz biliriz insanlar suyu aramışlar, suyun kenarlarına yerleşmişler. İşte 5 bin yıllık bir bilinen Beyşehir bölgesinde daha eski M.Ö. 8 bin yılına tarihleyeceğimiz neolitik dönemde Çatalhöyük’le çağdaş olan hemen yanı başımızdaki Erbaba Höyük...  Höyük’te eğer kazı gerçekleştirilirse, bir kazı yapılırsa Çatalhöyük’teki kerpiç evlerin benzerinin mutlak surette ortaya çıkacağını görebileceğiz. Hatırlatmasında bulundu.

Beyşehir Göl Feneri Derneği Başkanı Hasan Takavcı da, sunumunda Göl Feneri Derneği’nin kuruluş tarihçesi ve yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgiler verdi.
Takavcı, Derebucak ilçesine de yakında aşevi olarak bu hizmeti vermeye başlayacaklarını belirterek, “Derebucak’ımıza da inşallah bu müjdeyi vermiş olalım. Hazırlıklar devam ediyor. 100-120 kişilik bir yemek dağıtımını da Derebucak bölgemizde önümüzdeki günlerde yapmaya başlayacağız. ”diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılara plaket takdimi ve tüm konuklara ilçenin tarihini anlatan “Beyşehir” isimli kitap hediye edildi.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi