BEYŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN TEK MOTORLU UÇAK PİSTİ

1784 Görüntülenme 8 Haziran 2022 Paylaş

Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır’ın talimatları ile tek motorlu uçak tutkunlarının amatör sportif havacılık faaliyetlerini gerçekleştirmesi ve bölge turizmini kalkındırmak için Soğla mevkiine tek motorlu uçak pisti yapıldı.

Bin 200 metre uzunluğunda ve 40 metre enindeki pistte, turizmcilerin ve tek motorlu uçak sahiplerinin bölgede uçaklarını park edecekleri alanlar da yapıldı. Beyşehir’deki uçak pistinin Konya bölgesindeki ilk ve tek pist olduğu belirtildi. Uçak pistinin, etrafında herhangi bir alıcı, elektrik direği veya istasyonun bulunmaması, araç trafiği gibi geçişi engelleyici unsurun olmaması ve ilçe merkeze yakın bir yerde konumlandırılması artı faktörlerden olduğu vurgulandı.
TEK MOTORLU UÇAKLARIN EĞİTİM UÇUŞLARI BAŞLADI
Beyşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen tek motorlu uçak pistinde eğitim uçuşlarının başladığı belirtildi.
Yapılan uçak pistinde eğitim veren Aresti Havacılık şirketi uçak eğitmeni Osman İmamoğlu yaptığı açıklamada;
“Baş pilotumuz Süleyman Doğan önderliğinde uçuş eğitimlerimiz başladı. Beyşehir Belediyesinin öncülüğünde bu tarz uçuş eğitimlerinin başlangıcını yapıyoruz. Sportif havacılığa ve bölgeye bir değer kazandırabilmek için adım attık. Burada Beyşehir merkezli olarak çalışmaya başlıyoruz. Burası tek motorlu uçakların iniş kalkışına müsaade eden bir pist olacak. Pistimizin genişliği 40 metre uzunluğu 1200 metre olarak hesaplanıyor. Bölge etrafında ki bütün iniş kalkış uçakları ve diğerleri içinde zamanla geçerli olacak. Şu an için toprak pistimize iniş kalkış yapabilen mxp 150 tip tek motorlu uçağımızda bölgede eğitim uçuşlarını yapıyoruz. Herkesin bu yatırımdan haberi olsun istiyoruz. Bölgeden ve Konya’dan gelecek ilk öğrencilerimizde buradalar. Üst ve alt kanatlı modelleri mevcut olan bu tip uçağımızın adı ultalight, 25 saatlik uçuş eğitimi var. Bu eğitimi alan herkes pilotaj lisansına sahip oluyor. Yani lisanslı bir pilotaj oluyor ve çevrenizde hobi amaçlı uçuşlarınızı yapıyorsunuz.”
“BİR OTOMOBİL FİYATINA UÇAK ALABİLİRSİNİZ”
Beyşehir Belediyesi tek motorlu uçak pistinde eğitim veren Aresti Havacılık şirketi uçak eğitmeni Osman İmamoğlu, 30 bin Euro’ya hemen hemen bir otomobil fiyatına uçak alıp kendi uçağınızla seyahat edebilirsiniz dedi.
İmamoğlu, “Avrupa’da pek çok insan bu lisansa çok rahat sahip olabiliyor. Bugün 30 bin Euro’ya da bir uçak sahibi olabilir,300 bin Euro’ya da sahip olabilirsiniz. Bu uçuşlar istediğiniz noktada size uçuş sağlıyor. Bizim yurt içi ve yurt dışında düzenlediğimiz pek çok festival olacak. Bu festivalin Beyşehir bölgesine ciddi katkısı olacak. Böylece Avrupa’dan ve bölgeden gelecek uçak severler ile burası ciddi anlamda canlanacak. Beyşehir Belediyesi bu konuda ciddi oranda çaba harcıyor, vizyon gösteriyor. Şu an burada dediğimiz gibi harika bir hava parkı ve her türlü özel uçağın inmesini sağlayacak bir alan oluşturuluyor.
Bunların yanı sıra buradan Antalya ve diğer bölgelere de doğrudan uçuş imkanı sağlayacağız. Aynı zamanda bunu bir hobi olarak değerlendirmek isteyen herkese kapımızı açıyoruz. Hava taksi hizmetleri olarak uçuş imkanı da mevcut. Beyşehir’deki tüm işadamlarımız, halkımız gelip eğitim alabilirler. İlk zamanlar için sadece hafta sonu, akabinde hafta içinde de uygun bir eğitim sağlanacak. Bu vesileyle Sayın Başkanımız Adil Bayındır’a teşekkür ediyorum.”

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi