BEYŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİ

1529 Görüntülenme 16 Haziran 2022 Paylaş

Beyşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu bu yılın ilk konserini verdi.

Sosyal Belediyecilik hizmetleri kapsamında faaliyetlerini aralıksız sürdüren Beyşehir Belediyesi, Türk müziğini araştırmak, öğretmek ve yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde Ünlü bestekâr ses sanatçısı Ali Osman Erbaşı’nın eğitmenliğinde oluşturulan Beyşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ilk konseriyle izleyenleri ile buluştu. Halka açık olan konserde Beyşehir merkez ve çevre ilçelerden büyük katılım gerçekleşti. Sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında faaliyetlerini aralıksız sürdüren Beyşehir Belediyesi, Türk müziğini araştırmak, öğretmek ve yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor.
 
Düzenlenen programda Beyşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Antrenörü Melda Kasapoğlu tarafından hazırlanan folklor gösterisi izleyenlerden tam not aldı.
 
Konserde açılış konuşması yapan Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır; “Ali Osman Erbaşı, Müslüm Gürses ve Zara gibi sanatçılara beste yapan bir üstadımızdır. Bizler insanları boyutları ile ölçen değil, yüreğiyle ölçenlerdeniz. Türk halk müziğine verdiği besteleri çok iyi bilenlerdenim. O bu toprakların yetiştirdiği ender sanatçılardan biridir. Onun yüreğine sağlık diyorum. 
 
İsmini vermek istemeyen bir değerli dostumun, sponsorluk desteğiyle ve kıymetli hocamın katılımıyla, bölgemizin insanlarına halk müziğine olan ilgisini arttırmak istedik. Yapılan bu konser ise buna ilgi duyulduğunun en büyük göstergesi oldu. İnşallah belediyemizin sosyal hizmetleri kapsamında daha nice konserlerle imza atacağız. Koromuzu eğitip bir arada bizlere bu gururu yaşatan üstat Ali Osman Erbaşı’na teşekkür ediyorum” dedi.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi