BEYŞEHİR 15 TEMMUZ’DA TEK YÜREK OLDU

1391 Görüntülenme 16 Temmuz 2022 Paylaş

Beyşehir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlenerek kutlandı.

Beyşehir İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen program, ilçe protokolünün katıldığı şehitlik ziyareti ile başladı ve Çarşı Camisinde şehitler için Mevlid-i Şerif okutulması ile sürdü. Anıt alanında bir araya gelen protokol ve ilçe halkı Beyşehir Belediyesi’nin Mehter takımı eşliğinde ellerindeki Türk bayrakları ile Vuslat Parkındaki festival alanına kortej eşliğinde yürüdü. Buradaki program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Protokol konuşmaları kapsamında kürsüye gelen Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, “Bugün 15 Temmuz 2022, bundan 6 yıl evvel bir kahırlı gece yaşadık. Ama o gün milli hâkimiyete ve seçtiğine sahip çıkmaya inanan milletin itirazını gördük. Bizler sahip çıkmayı Ertuğrul Gaziden beri bilen milletiz. Biz Ertuğrul Gazinin torunları, biz Osman Gazinin umman ile asılmayacak benim milletim diyen o büyük liderin torunlarıyız. Dün Anadolu’ya mümbit topraklara bizi getiren o ecdadın şanlı tarihiyle büyüyenleriz. Biz birbirini bilen, birbiriyle birlikte yürüyen, birlikte üzerine gelen tehlikeye göğsünü geren bir milletiz. 1920’li yıllarda Kurtuluş Savaşını yapan Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında Çanakkale’ye kadar düşmanı yerle bir eden imanın ve inancın sahipleri bizler, bugünü unutmayacağız unutturmayacağız. Zira bu millet devletine sahip çıkmayı 15 Temmuz 2016’da dünyaya öğretti.
Değerli hemşerilerim sandıktan seçilene saygı göstermeyi bilmeliyiz. Hep birlikte dünü orada bırakıp yarına büyük hedeflere doğru ilerlemek zorundayız. Devletimize Allah zeval vermesin, baş giderse gövdenin hiçbir yararı olmaz. Bunu söyleyen Devlet Bahçeliye’ de buradan şükranlarımı sunuyorum. Zira Bahçeli ölebilir ama devletin başı kalmalı diyen, o gece mevzuya hâkimiyet kuran, inebilirsin İstanbul’a diyen Devlet Bahçeli’ye, milletim neredesin çık sokaklara diyen Recep Tayyip Erdoğan’a minnetle şükranlarımı sunuyorum. Zira dünü, bugünü ve yarını bu felsefenin içinde görmek zorundayız. Hükümetler gelir geçer. Bir bağımsız belediye başkanı olarak, görevi esnasındaki insanların tutarlı dik duruşunu takdirle karşılıyorum. Unutmayalım bugünleri, Ömer Halisdemir’in vücudundan 30 tane kurşun çıkar. Vatana bedenim canım helal olsun diyen, o bizim evladımız, o bizim kahramanımız, ateşi ilk yakanlardandır.
Evet, onlar dışarıda ki işbirlikçilerin emriyle üniformalarımızı giyebilir tanklarımızı, uçaklarımızı, helikopterlerimizi kullanabilir ama bizden olmadıklarını Türk milleti o gün itirazıyla dur diyerek, biz varız diyerek, yeter söz milletin diyerek gerekli cevabı vermiştir diyorum. Allah-u Teâlâ o uğurda ölen o imanın sahipleri benim milli karakterimin temsilcileri yattıkları yer nur olsun diyorum. Bu vatanın birliğini bütünlüğünü düşünerek ömrünü ve devletine, milletine harcayanlara helal olsun diyorum. Bizler bu vatan için bu ülke için canda veririz, kanda dökeriz, bu millete hakkımız helal olsun deyip şehadet mertebesine ermeye her zaman hazır oluruz diyorum.” Açıklamalarında bulundu.
İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir ise, “Bugün Türk tarihinde kara bir leke olarak yerini alan 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin 6.senei devriyesidir. Bu yıl münasebetiyle tekrar bu lanet darbe girişimini buradan lanetliyoruz. 15 Temmuz dini ve milli değerleri istismar ederek, ortaya çıkan ve büyüyen milyonlarca şehit ve gazimizin sayesinde kazandığımız bu güzel toprakları parçalayarak ve yok ederek onun yerine totaliter ve zümre esasına dayalı bir rejim kurmayı amaçlayan tarihte pek eşi görülmeyen hain terör örgütünün 251 insanımızı şehit ettiği darbe girişiminin tarihidir.
15 Temmuz’da Türk Milleti, milli birlik ve dayanışma hissiyatı ile Türkiye’nin adeta uçurumun kenarından çekip alındığı bir tarih olmuştur. 15 Temmuz Türk milletinin darbecilere karşı ulusal birlik ve beraberlik adına gösterdiği bağımsızlık mücadelesidir. 15 Temmuz inancın darbeye karşı direncidir başarısıdır. Türk Milleti 15 Temmuzu unutmadı, unutmayacak ve unutturmayacak. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu millet bu vatanın bölünmez bütünlüğüne yönelen iç ve dış tehditlere karşı olan bütün aziz şehitlerimize ve özellikle bugün anlamıyla 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet ve bu mücadelelerde yaralanan ve mücadele eden bütün gazilerimize de şükranlarımızı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından programda Beyşehir Belediyesi Mehteran Takımı bir konser verdi. 15 Temmuz Destanı ve Demokrasi Zaferi belgeseli gösteriminin ardından 15 Temmuz ruhu ve şühedaya dua gerçekleştirildi. İlçe Müftülüğü programında ise Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından din görevlileri tarafından kaside ve ilahiler seslendirildi, üçlü sela okunarak şehitler için dualar edildi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı Beyşehir'de tüm camilerde sela okunmasının ardından son buldu.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi