BEYŞEHİR;DE 17. GELENEKSEL ANAMAS-DEDEGÖL ŞENLİKLERİ YAPILDI

1614 Görüntülenme 18 Temmuz 2022 Paylaş

Beyşehir’de bu yıl 17'incisi düzenlenen Geleneksel Anamas - Dedegül Kültür Şenlikleri büyük ilgi gördü.

Beyşehir’de bu yıl 17'incisi düzenlenen Geleneksel Anamas - Dedegül Kültür Şenlikleri büyük ilgi gördü.
 
Kurucuovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Kurucuova Mahallesi şenlik alanında gerçekleştirilen şenlikte, fotoğraf sanatçısı Bayram Kabadayı’nın Anadolu Kadınları isimli sergi açılışı gerçekleştirildi. Ayrıca, protokol konuşmalarının ardından, yemek ikramı, ilahi ve Hatim Duası okunmasının ardından, müzik dinletisi ve eğlenceli yarışmaların ardından buradaki program son buldu.
 
Şenlikte konuşan Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, bu tür şenliklerin birlik ve beraberlik anlamında önemli olduğuna dikkat çekerek, "Sizler dayanışmayı, birlik olmayı, yardımsever olmayı bilenlersiniz." dedi.
 
Başkanımız Bayındır, “Bu bir dayanışmadır, bu bir birlik olmadır. Birliğin akabinde böylesine güzel etkinlikleri demin Mesut Can’ı dinlerken öğrencilere ve ihtiyaç sahiplerine yardımın nasıl yapılacağını da dinledik. İşte bu benim hemşerilerim, işte bizim insanımız bu.
Bu dağların önünde ki muazzam Beyşehir Gölünün kenarında Allah-u Teâla’nın bütün güzelliklerini esirgemeden verdiği dağların çocukları, değerli Kurucuovalılar, işte siz devletine milletine bağlı mücadelesini birlikte yapan değerli insanlar olarak Beyşehir, Yenişarbademli, Şarkikaraağaç, Beyşehir, Derebucak, Hüyük bir havzadır, bu gelenek ve göreneklerle bir bütünüz.
 
Bu Dedegül ün zirvesine 55 defa çıkan bir kardeşiniz olarak, bir amcanız olarak söylüyorum gençler dağımızın yöremizin kıymetini bilelim. Allah-ü Teâla bize öyle muazzam ağaç türleri vermiş ki, mavi çam sedir, ladin, Toros’un kendine has mavi sedirine kadar 2 binli metrelerde masmavi gölün renginin benzerini aldığını göreceksiniz. Velhasıl Kurucuova’nın 17’incisi yapılan bu şenliğin Şehrimize, bölgemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Milletvekilimin şahsında bütün Ak Parti Teşkilatlarına, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Ulaştırma Bakanlarına, Karayolları Genel Müdürüne ve bölgede ki mühendisine kadar Kurucuova yolunu bu konfora getirenlerden Allah razı olsun.
 
Bizler Gembos yolu açıldığı zaman, Dedegülünden, Göynem’e, Orta Gölcüğünden, Eylifine kadar bu dağları üzerinde yürüyen adam olarak, bu şenlikler bizi birliğe ve hedeflere götürecek. Burayı bilmeyenler bilecek yapılması gerekenleri yapacak. Buna örnek olarak, Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a bir teşekkür etmek istiyorum. Dedi ki, Kurucuova’dan Dumanlıya Ali Efendi Yaylasının içinden İslibucak’ tan yolu geçirelim, Antalya merkezden, Serik’ten, Çolaklı’dan, Manavgat’tan gelen Yörük hemşerilerimle önümüzde ki hafta yine bu dağda olacağız. O yolu asfalt yapmalıyız dedik. Şimdi önümüzde ki Pazartesiden itibaren görüşme halinde olacağız. Dumanlı Mahallesine, Ali Efendi Yaylası da dâhil olmak üzere yolun zeminini hazırlayıp üstüne asfaltı Büyükşehrimiz tarafından yapılacak alt temel bize ait geçişler bize ait üstünün asfaltı Büyükşehrimize ait olacak. Hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyorum.” Dedi.
Geleneksel Anamas - Dedegül Kültür Şenliklerinde konuşan Ak Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ise “Burada bir şenlik havasını her daim hissetmişizdir. Ağaçların bu güzel ağaçların gölgesinde sizlerle beraber olmaktan bugün hakikaten mutlu olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim. Özellikle Kurucuovalılar Kültür Ve Dayanışma Dernek Başkanımızın riyasetinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu tür organizasyonların kıymetini inşallah gelecekte de çocuklarımıza vermiş olduğumuz bu güzel samimi ortamları kendilerine hatırlatacak şekilde burada yaşatan tüm paydaşlardan Allah bin kere razı olsun. Özellikle içinde bulunduğumuz ortamda bu tür birlik ve beraberlik ruhunun kardeşlik hukukunun pekiştirilmesinin ne denli önemli olduğunun özellikle ailelerimiz bunun farkında ve bilincinde. Çocuklarımızı burada hemşerileriyle kardeşleriyle büyükleriyle akrabalarıyla birlikte onların yanında mutlu bir gün geçirmek suretiyle unutulmayacak anılar ile inşallah gelecekte onlarda bugünleri yâd edecekler ve yâd etmekle birlikte kalmayacaklar bugün 17’incisini gerçekleştirmekte olduğumuz şenliğin inşallah devamını onlarda getireceklerdir.
Biz sizleri seviyoruz. Sizler için elimizden gelen tüm çabayı gayreti göstermeye de hazırız. Allah kardeşliğimizi daim eylesin. Birliğimizi dirliğimizi daim eylesin. Ve bundan sonra ki süreçte rabbim inşallah, istikametinizi ayırmasın. Ben hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Tekrar bir kez daha tebrik ediyorum derneğimizi” sözlerine yer verdi.
 
Beyşehir Ak Parti İlçe Başkanı Recep Elkin de, “Kıymetli Kurucuovalılar sizler ile alışkanlık haline gelen ve bu şenliği daha profesyonel yapıp mahallerimize örnek olduğunuz için ben size ayrıca teşekkür etmek istiyorum. 17’incisi gerçekleştirdiğimiz şenliğimizin şimdiden hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Yine Kurucuovalılar olarak ben sizlere özel bir parantez açmak istiyorum. Ben mahallelerimiz içerisinde Kurucuovalıların birlik beraberlik hassasiyetini, en üst noktada yaşayan mahalle olduğunun şahitlerindenim. Yine bu şahitlik ile birlikte sizleri tebrik ediyor, şenliklerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepinizi sevgi saygı ve hürmetle selamlıyorum.” şeklinde konuştu.
 
Yenişarbademli Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Özata, “17’incisi düzenlenen program malumunuz bizde size komşu bir ilçeyiz, Yenişarbademli’den hepinize sevgilerimizi saygılarımız sunuyoruz. Bizler Kurucuova Mahallemize, gerek 112 hizmetlerinde ve gerek Belediye hizmetlerinde yanınızdayız. Sayın Adil Başkanımızın da yardımlarından sonra bizleri de kendinize kardeş bilmenizi ve her daim bu kardeşiniz ve yönetiminin ve bütün Yenişarbademli Belediyesi’nin sizlerin de hizmetkârı olduğunu unutmamanız temennisi ve dilekleriyle, tekrardan dernek günümüz kutlu olsun.” İfadelerini kullandı.
 
Kurucuovalılar Dernek Başkanı Mesut Can gelen davetlileri selamlayarak, “Şenliklerimizin organizasyonunda her türlü desteği esirgemeyen ve yıllardır yapılmasını beklediğimiz, eski mahalle çevre yolunun yapılmasından dolayı, Beyşehir Belediye Başkanımız Sayın Adil Bayındır’a teşekkür ediyoruz. Ayrıca derneğimizin tüm faaliyetlerinde her zaman yanımızda olan bizlere sürekli destek olan başta mahalle muhtarımız Mehmet Demirbaşçı ve derneğimizin bugünlere gelmesinde maddi manevi yardımlarını esirgemeyen tüm hemşerilerimizden Allah razı olsun. Son olarak derneğimizin kuruluşundan bugüne kadar gecesini gündüzüne katarak bugünlere kadar yönetimimizde görev almış arkadaşlara ve şu an faaliyetlerimize birlikte yaptığımız ekibime şahsım ve Kurucuovamız adına teşekkür ediyorum.” Dedi.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi