AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI MÜJDELERLE GELDİ

651 Görüntülenme 5 Ağustos 2022 Paylaş

Beyşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı Belediye Başkanımız Adil Bayındır’ın Başkanlığında gerçekleştirildi.

Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Başkanımız Bayındır yapılan ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Özellikle asfalt turizm ve belediyeye kazandırılan taş ocağı hakkında konuşan Başkanımız Bayındır ilçe halkına müjdeler verdi.
Yoğun bir çalışma sezonuna başladıklarını belirten Başkanımız Bayındır, “Önümüz de çok yoğun bir program var. Sadıkhacı Mahallesinin yarma, dolgu, viraj ve köprüsü dahil olmak üzere 8 km’lik bir yolu yapmakla görevliyiz. Saydığım çalışmalar tamamen bittikten sonra mevcut yolu sathi asfalt kaplayarak mahallemizin hizmetine sunacağız. Buradaki çalışmaların akabinde Üzümlü Mahallesi Huğlu bağlantı yolunda da geçişlerle ilgili çalışma yapılıyor. Bu çalışmalar kapsamında sıkıştırma, yol alt ve üst temelinde takviye gereken yerler var. Onları hızlıca hazırlayarak burada da sathi asfalt çalışması uygulayacağız. Yol çalışmaları kapsamında önümüzdeki hafta Esence Mahallesi’nde Konya Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı 4 buçuk kilometrelik yolda iyileştirme çalışmalarımız olacak. Bayındır ve Göçü Mahallesinde hazır olan iki yan yol ile birlikte tüm saydığım yerlerde sathi asfalt çalışmalarına başlıyoruz.
 
“BEYŞEHİR’İN TÜM YOLLARINDA ASFALT STANDARTLARININ ÖRNEKLERİNİ GÖRECEĞİZ”
 
Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır meclis konuşmasında asfalt çalışmalarına başladıklarının altını çizerek, şehrin tüm yollarında asfalt standartlarının örneklerini göreceklerini söyledi.
 
Başkanımız Bayındır, “Asfalt plentimiz de seri üretim devam ediyor. Asfalt çalışmalarına Beyparkın oradan itibaren Yeni Mahalle Erenler Caddesi, Orman işletmesi ve Kırkevlerin bitimine kadar başladık. Erenler Caddesini Bağlar Caddesine bağlamış olacağız. Seyran Caddesine giden bir yol var oranın parkelerini sökerek asfalt yapacağız. Trafik yükünün olduğu yerler dar sokakların hepsini demiyorum ama bu sene vatandaşın çok işlek geçtiği yolların asfaltını tamamlayacağız. Beyşehir halkına buyurun; alt yapısını biten yerleri böyle yaptık diyeceğiz. Hedefimizde seneye köprünün öbür tarafında ki Müftü ve Bahçelievler Mahalleleri var. Asfalt standartların gerektiği her ölçüyü yerli yerine koyarak şehrin uzun vade de hizmetini verecek olan yollarını inşa etmek hepimizin boynumuzun borcudur. Şuan asfalt 240 tonluk asfalt plentimiz 120 ton kapasite ile çalışıyor. Bunun sebeplerinden bir tanesi kamyon sayımız yetersiz. İnşallah o eksikleri önümüzdeki dönemlerde gidereceğiz. Diğer bir sebep alt yapının hazır olması önceliği yani alt yapı da önümüzde giden kurumların biran önce önümüzü açması çalışmalarını bitirmesi gerekiyor.
 
Anlatmak istediğim şu, Esentepe Mahallesinde, asfalt yapılamadan önce sokakların hepsinde su patlağı olurdu. Şu anda attığımız asfalt ile o sorun ortadan kalktı. Çünkü 13 santimetre sıcak asfalt yaptık. Sorabilirsiniz KOSKİ’ye bir defa patlak olmadı. Beyşehir’in sorunu içme suyu borusunda değil, Beyşehir’in sorunu yolun üstündeki zar gibi asfalt ya da parke yapımında olduğunu belirtmek istiyorum.” Dedi.
“BELEDİYEMİZE KAZANDIRDIĞIMIZ TAŞ OCAĞI ŞEHRİMİZE BÜYÜK KAZANÇ GETİRECEK”
 
 
Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır tarafından belediye bünyesine kazandırılan Diyabaz taş ocağı Beyşehir’e büyük kazanç getirecek.
 
Diyabaz taş ocağının Beyşehir’i maddi anlamda rahatlatacağını belirten Başkanımız Bayındır müşterilerden olumlu cevap geldiğini söyledi.
 
Başkanımız Bayındır, “Allah inşallah yüzümüze gülecek. İç ve dış pazardaki müşterilerimize gönderdiğimiz taş numunelerinden güzel dönüşler alıyoruz. İç pazarda ise otellerden talepler alıyoruz. Özellikle İtalyanların büyük ilgisi var. İnşallah Belediyemize kazandırdığımız Diyabaz taş ocağımız şehrimize büyük kazanç sağlayacak.” ifadelerini kullandı.
 
KARABURUN PLAJINA HOLLANDA VE NORVEÇ SİSTEMİ
 
Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'ndeki Karaburun Plajı’na kazandırılan Karavan kamping alanına Hollanda ve Norveç sistemi getirtildi.
 
Şehrin her noktasında hizmete devam ettiklerini belirten Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, Turizmde de yeniliklere devam ettiklerini söyledi.
 
Başkanımız Bayındır, “Beyşehir’i ne kadar anlatsak anlatalım laf bitmez. Beyşehir toprağı takdir edilmesi gereken itibar gösterilmesi gereken bir yerdir. İç Anadolu’nun en büyük plajı olma özelliğine sahip 3 kilometrelik plajına ek olarak karavan alanlarını hazırladık. Toplamda plaj içerisine 22 adet karavan alanı yaptık. Aralarını bölerek yeşil çit ile suyunu, kanalizasyonunu barbekü ocaklarına varana kadar hazır hale getirdik. Yani bir karavanla gelen misafirlerimiz, tüm imkânları ile oradan faydalanabilecek. Yani demek istediğim modern bir çalışma çıktı ortaya. Yani benim o Hollanda ve Norveç’te gördüğüm sisteme doğru gidiyoruz.” şeklinde konuştu

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi