BEYŞEHİR BELEDİYESİNDEN GERİ DÖNÜŞÜMLÜ ASFALT ÇALIŞMASI

910 Görüntülenme 15 Ağustos 2022 Paylaş

Beyşehir’de yol yapım çalışmalarından arta kalan atıl asfalt tekrar işlenerek yol bakım ve onarım çalışmalarında kullanılıyor.

Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından asfalt çalışmalarına hazırlanan yollardan çıkan atıl malzeme geri dönüştürülerek stabilize toprak yollarda kullanılıyor. Ekipler, sıcak asfalt yapılacak caddelerin mevcut asfaltını kazıyarak freze makinası ile kamyonlarla taşıyarak, ihtiyaç olan yollarda tekrar kullanıyor. Bu sayede toz ve çamur olan stabilize yollarda geri dönüşümlü asfalt çalışmasıyla vatandaşların mağduriyetleri gideriliyor.
 
Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, ''Beyşehir Belediyesi olarak freze makinesi ile kazıdığımız atıl asfaltı, hiçbir petrol ürünü kullanmadan yol bakım onarım çalışmalarında tekrar kullanıyoruz. Yani doğada çözülemeyen asfaltı geri dönüştürerek ekonomiye geri kazandırıyoruz. Ömrünü tamamlamış deforme olan yollarda yaptığımız faaliyetler neticesinde alt ve üst yapıyı yenilerken atıl olan eski asfaltımızı kazıyoruz. Topladığımız malzemeleri ise ilçemizde gerekli yollarımıza tekrar kazandırıyoruz” dedi.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi