BEYŞEHİR FOTOĞRAF SANATÇILARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

788 Görüntülenme 22 Ağustos 2022 Paylaş

Beyşehir'de düzenlenen Sille Sanat Sarayı 11. Üyeler Buluşması'nda fotoğraf sanatçıları bir araya geldi.

Beyşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Sille Sanat Sarayı kurucusu ve Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu Fotoğraf Akademisi Medya Koordinatörü Reha Bilir’in önderliğinde 11’inci üyeler buluşması Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi. Fotoğrafçılar buluşmasına Türkiye başta olmak üzere farklı ülkelerden 125 Sille Sanat Sarayı üyesi katıldı.  Kültür ve Yaşam Merkezi’nde yapılan etkinlik, İran Abgineh Fotoğraf Enstitüsü üyelerinin ve Umman Fotoğraf Topluluğu üyelerinin kültürel değerlerin fotoğraf yoluyla aktarılması projesi sergi açılışı ile başladı. Ardından, Yurdagül Savaşçı kupalarının takdimi, Seyit Ali Ak Kupalarının takdimi, fotoğraf sunumları, yeni Sille Sanat Sarayı unvan rozet ve sertifikaları takdim edildi.
 
Beyşehir Belediyesi ev sahipliğindeki üyeler buluşması programında fotoğraf sanatçıları Yeşildağ Leylekler Vadisi, Hitit Eflatun Pınarı Anıtı, Sonsuz Şükran Köyü, Tolca ve Nilüfer Bahçesi gezdi. Beyşehir coğrafyasına hayran kalan fotoğraf sanatçıları gezi süresi boyunca sürekli fotoğraf makinaları ile anı ölümsüzleştirdi.
 
Etkinlikte konuşan Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, “En son 2019’ da fotoğraf sanatçılarımızla bir araya gelmiştik o günde böyle mutlu olmuştuk. Zira söz uçar gider ama sanat yerinde kalır ve bizden sonra gelen nesillere sizlerin fotoğrafları kalır. Siz aslında çok önemli bir tarih tespitlisisiniz. Aynı zamanda doğanın güzelliklerinin tespitini yapanlarsınız. Aslında siz en iyi laboratuvardasınız.
Ben Beyşehir’i bugüne kadar şöyle tanımladım; “Güneşin koşarak doğup hüzünle battığı şehir” Beyşehir, dağında ormanında, ırmağında gölünde ve tümünde dünyada her yerde mutlaka güzel yerler güzelliklerin tümünün burada olduğunu gözlemledim. Bizler hizmet eri olarak o güzel muazzam tablonun çerçevesini yapmak ile meşgulüz. Kenarını köşesini değerlendirmek yani insanlara sunma adına gayret içerisindeyiz. Yapabildiğimiz kadar yapmaya da devam edeceğiz.
Dönelim, Reha Bilir’e benim için kardeşten ötedir. Fotoğraf sanatını Beyşehir’e sevdiren adamdır. Sizler ülkemize fotoğraf sanatını sevdirenler fotoğrafın anlamını iyi bilenler olarak Reha’nın şahsında hepinizi saygıyla selamlıyorum. Reha Bilir, Yeşildağ’daki Leylekler Vadisini tanıtan, usanmadan bıkmadan her gittiği yerde bu vadinin dünyanın tanıdığı bir yer haline getirilmesi için emek veren hemşerimdir.
Şimdi maşallah yerine ilçemizi tanıtan Mustafa Büyükkafalı’yı bıraktı. O da Beyşehir’in havasını birebir görerek, yaşayarak gelen ziyaretçilere tanıtmak için gayret ediyor. Özellikle bu buluşmada çeşitli ülkelerin güzel şehirlerinden temsilciler görüyorum. Bizim ata yadigârı Bosna’mızdan ve Slovenya’dan Makedonya’dan gelen dostlarımızı gördüm. Çok keyif aldım. Ben fotoğrafı iyi çekenlerden değilim. Ama iyi fotoğrafı iyi seyredenlerdenim. Dünya Fotoğrafçılar gününüz kutlu olsun diyorum. Söylemeyle bitmez ama hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sizler iyi ki varsınız. Teşekkür ediyorum.’’ dedi.
 
Sille Sanat Sarayı kurucusu ve Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu Medya Koordinatörü Reha Bilir ise toplantı ve ev sahipliğinden çok memnun olduklarını belirterek, Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır’a gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı tüm üyeler adına teşekkür etti.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi