BEYŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN GİYSİ ATIK KUMBARASI

1005 Görüntülenme 26 Ağustos 2022 Paylaş

Beyşehir Belediyesi bünyesinde ilçenin farklı noktalarına giysi atık kumbarası uygulamasına başlandı.

Sıfır Atık Projesi kapsamında hayata geçirdiği geri dönüşüm projeleriyle gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmak ve doğal hayatı koruma adına hedefini sürdüren Beyşehir Belediyesi, ilçe genelinde farklı noktalara giysi atık kumbaraları yerleştirdi. İlçede, 50 noktada vatandaşın yoğun olarak kullandığı park ve caddelere yerleştirilen giysi kumbaralarından doğaya zarar veren, kullanılamayacak oranda yıpranmış giyim eşyaları ise tekstil malzemesi olarak geri dönüşüme kazandırılıyor.

Beyşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İlçemiz genelinde, geri dönüşüme destek vermek amaçlı 50 noktada vatandaşın yoğun olarak kullanabileceği giysi kumbaraları yerleştirdik. Vatandaşlarımızdan bu kampanyaya destek olmalarını istiyoruz. Bu kampanya ile birlikte imha edilen ya da atık depolama alanlarına atılarak doğaya zarar veren maddeleri çevreden uzak tutarak gelecek nesillere daha temiz bir yaşam alanı sunuyoruz. Öte yandan da ülke ekonomisine katkı sağlamak amacı ile kullanılamayacak oranda yıpranmış giyim eşyalarını tekstil malzemesi olarak geri dönüşüme kazandırıyoruz.”