BEYŞEHİR’DE DÜZENLENEN GELENEKSEL FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ

875 Görüntülenme 3 Eylül 2022 Paylaş

Beyşehir’de AK Parti Beyşehir Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen geleneksel 16-26 yaş arası futbol turnuvası sona erdi.

Esentepe Mahallesi Sentetik sahada merhum Dursun Turgut adına düzenlenen turnuvanın finalinde Eşrefoğlu Butik Otel Futbol Takımı ve Harman Nakliyat Futbol Takımı karşı karşıya geldi. Karşılaşmada 3-1’lik skorla kazanan Harman Nakliyat Futbol Takımı şampiyon oldu. Birinci olan ve dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları kupa törenine katılan protokol tarafından verildi. Turnuvada başarı gösteren isimlere ise plaket takdiminde bulunuldu.
 
“DEĞERLİ GENÇLER SİZLER BU ÜLKENİN GELECEĞİSİNİZ”
 
Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, turnuva sonrası yaptığı konuşmasında, “Değerli gençler tribünleri dolduran delikanlılar sizler bu şehrin bu ülkenin geleceğisiniz. Önce sizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Değerli takımlarımız, birincisinden sonuncusuna kadar top oynamış Beyşehirspor’un 6 yıl kaptanlığını yapmış, bu sahalarda top oynarken tekme yemiş bir Belediye Başkanı olarak sizin yaptığınız sporun nasıl bir zor spor olduğunu en iyi bilenlerdenim. Sizleri tebrik ediyorum. Bazen birinci olursunuz, bazen sonuncu olursunuz. Buradaki asıl mesele sahada top oynarken bilmeyerek düşürdüğünüz arkadaşımızı kaldırma centilmenliğini göstermekten geçer. Evet, sahada birbirinizi kaldırdığınızı gördüm, yardımlaştığınızı gördüm ve sizlerle gurur duydum. Ben sizi yarının gençleri yarının futbolcuları olarak görüyorum. 16-26 yaş arası bu turnuvanın içinden Beyşehir Belediyespor, Huğluspor, Üzümlüspor olmak üzere aynı zamanda onlara bir altyapı hazırladığınızı biliyorum.
 
O anlamda başta Ak Parti İlçe Başkanımız kardeşim Recep Elkin’i ve yönetimini Gençlik Kolları Başkanı Mustafa yeğenimi ve kadrosunu tebrik ediyorum. Dursun Turgut’u rahmetle anıyorum. Tabi sizler bu vefayı gösterirken yediden yetmişe doğru dün bu şehirde yaşayıp emek veren insanların gittiği zaman unutulmayacağının da en güzel resmini çizdiniz. Asıl olan da budur. Kardeşliğin pekişmesi için, kol kola girmenin ne olduğunu anlatmak için, bu etkinliklere şehrimizin ve ülkemizin ihtiyacı var.
Değerli misafirler bugün Beyşehir’i yalnız bırakmadınız. Allah hepinizden razı olsun diyor, hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.
 
Final maçının ardından düzenlenen kupa töreninde konuşan AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Recep Elkin ise, düzenledikleri futbol turnuvasının kendileri için çok büyük bir öneme sahip olan bir etkinlik olduğuna vurgu yaparak, “Bizim yıllarca mahalle başkanlığımızı yapmış rahmetle andığımız Dursun Turgut amcamız adına düzenlemiştik. Bu yıl ikincisi olmuştu ve 16-26 yaş arası gençlerimiz katıldı. Turnuvamızın finalini icra ettik hamdolsun. Biz gençlerimizle, bu enerjiyle, bu sinerjiyle daha çok yürüyeceğimize inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
"TURNUVA, ÇOK İLGİYLE TAKİP EDİLİYOR"
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış ise konuşmasında, AK Parti Gençlik Kolları tarafından başlatılan ve geleneksel hale getirilen bu turnuvaların çok ilgiyle takip edilen bir etkinlik haline geldiğine dikkati çekerek, katılan ve başarı gösteren tüm takımları tebrik etti.
 
Takımların turnuvada gösterdiği mücadele ve performansıyla izleyenlere bir nefes ve soluk aldırdığını vurgulayan Akış, “Hemşehrilerimize de güzel bir birlik ve beraberlik, dayanışmanın eserini ortaya koyuyorlar. Kendilerine emeği geçen kardeşlerimi tek tek tebrik ediyorum. Bu turnuvalara güzel de bir gelenek kattılar, o da ahirete irtihal etmiş teşkilat mensuplarımızın anısına tertip ediyorlar. Bugünkünü de Dursun Turgut amcamızın anısına…  Teşkilatımıza yıllarca çokça emek verdi, rahmetlinin anısına yaptılar, onun anısına.  Rahmet olsun Dursun Turgut amcamıza.  Teşkilatta kaybettiğimiz kardeşlerimize rahmet olsun. Beyşehirli bugüne kadar kaybettiğimiz tüm hemşerilerimize rahmet olsun diyorum. Centilmenlik içinde, el ele, kol kola giden bu turnuvaya da katılan tüm takımlarımızı tek tek tebrik ediyorum”
 
"ÖNEMLİ OLAN BURADA KARDEŞLİK HUKUKU ÇERÇEVESİNDE BİR MÜCADELEYİ SERGİLEYEBİLMEKTİ"
 
AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, final gecesinde kendilerine çok keyifli bir akşam geçirttiğini belirttiği takımlara teşekkür etti, “Hepimiz adına birinci olan takımımızı tebrik ediyorum. Kendileri hakikaten çok iyi bir performans sergilediler. Tabi golü atan kazanacak maçta ama önemli olan burada kardeşlik hukuku çerçevesinde bir mücadeleyi sergileyebilmekti ve bu noktada  da hakikaten kardeşliğin burada kazanmış olduğunu  görüyoruz. Ben tüm Beyşehir gençliğinin burada kazandığını düşünüyorum. Tekrar güzel günlerde bir sonraki yıl da inşallah bu turnuvalara tekrar birlikte devam edeceğiz. Gençlik kolları ve tüm ekibine, ilçe başkanımıza da teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
 
"KİMİN AKLINA GELDİYSE, ALLAH RAZI OLSUN"
 
AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem de, konuşmasında, “Gerçekten çok güzel bir etkinlik. Kimin aklına geldiyse Allah ondan razı olsun. Bir de rahmete kavuşan büyüklerin küçüklerin isimlerinin bu turnuvada öne çıkması da ayrı bir vefayı gösteriyor. Ben katılan bütün takımları kutluyorum. Bu tip organizasyonların tabii ki bir birincisi olacaktır ama bence katılan hepsi bu birlik bu beraberlik için birincidir bizim gözümüzde. Kendilerini kutluyorum” sözlerine yer verdi.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi