KARA ALİ ÇAVUŞ’UN TORUNLARINDAN ANMA PROGRAMI

1044 Görüntülenme 9 Eylül 2022 Paylaş

Beyşehir’in Akçabelen Mahallesinde, Çetmili Kara Ali Çavuş ve oğlu Sancaktar Mehmet Onbaşı’nın şehadetlerinin 100. yılı münasebeti ile torunları tarafından anma programı düzenlendi.

Akçabelen (Çetmi) Mahallesi’nde hayata geçirilen Şehitler ve Gaziler Parkı’nda düzenlenen anma programında, Çetmili Kara Ali Çavuş ve Sancaktar Mehmet Onbaşı anısına mevlit okutularak dualar edildi. Öte yandan emekli öğretmen Hüseyin Elmaskaya’nın kendi kalemiyle yazdığı “Çetmili Kara Ali Çavuş” şiiri dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Buradaki program yemek ikramının ardından sona erdi.
 
Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, Kara Ali Çavuş ve oğlu Mehmet Onbaşı’yı cümlelerle, mısralarla anlatılamayacağını vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu.
Başkanımız Bayındır, “Bugün burada tarifi mümkün olmayan anlatılması güç olan bir günü yaşıyoruz. Bir yandan göğsümüz kabarıyor gururla, bir yandan yaşarıyor. Kara Ali Çavuş ve Mehmet Onbaşı’nın hayatını yaşarken, kendimizi onların yerine koyarak başladığımız zaman anlarız. Kara Ali Çavuşu, Mehmet Onbaşı’yı anarken Çetmi’li Kara Ali Çavuş ve oğlu Mehmet Onbaşı dedik. O yüzden belediye meclisimizin de onayıyla Akçabelen Mahallesi’nin ismini Çetmi olarak değiştirmeyi istiyoruz. Tabi bunu siz değerli mahalle sakinlerimizin de fikrini alarak gerçekleştireceğiz.
 
Bizim simgemiz, bizim gururumuz Kara Ali Çavuş ve Mehmet Onbaşı’yı babasının kucağında taşırken resmettiğimiz bu güzel anıtın huzurunda şunu söylemek istiyorum; Beyşehir’in tüm beldelerinde şehitlerimiz gazilerimiz var. Allah onlardan razı olsun. Bu vatanın birliği için bu vatanın dirliği için ezan seslerinin kesilmemesi, vatanın bölünmemesi, bayrağımızın inmemesi için Allah Devletime zeval vermesin diyerek, bizim toprağımızın soylardan boylardan geldiğini yeni nesillere söylemek istiyorum. Arkamızdan yetişen gençler ecdadımız ile gurur duyun. Ecdadımıza layık olun. Ecdadımızın çizdiği yoldan gidin diyorum. Bugünü 9 Eylül’ü bize armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını ve vatanın bölünmemesi için gecesini gündüzüne katan gazilerimizi sağlıklar dileyerek, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bugünümüz Kara Ali Çavuş ve Mehmet Onbaşı’nın huzurunda Çetmi mahallemize ve Beyşehir’imize kutlu olsun diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.” Dedi.
 
Şehit Kara Ali Çavuş’un Akçabelen Mahallesi’nde yaşayan ailesi ve torunları adına konuşan Tamer Gökoğlu, 100 yıl önce doğduğu topraklardan vatan savunması için ayrılarak şehit düşen, dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir destanın kahramanlarının torunları olmaktan onur ve gurur duyduklarını anlatarak, emeği geçen, katkı ve destek veren herkese teşekkür etti.
 
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Beyşehir Temsilcisi Gazi Mehmet Gümüşkan’da, Kara Ali Çavuş ve oğlu Mehmet Onbaşı’nın destanını anlatarak, “Şehit ve gazilerimize minnettarız. Bu organizasyonu hazırlayarak dedelerinin anısına bizleri bir araya getiren Kara Ali Çavuş ve Mehmet Onbaşı’nın kıymetli torunlarına ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun” ifadelerine yer verdi.
Karaali Çavuşun torunları tarafından organize edilen programa, Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Derebucak İlçe Kaymakamı Ömer Levent Türk, Muharip Gaziler Dernek Başkanı Mehmet Gümüşkan, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Beyşehir temsilcisi Ahmet Taşkın, ilçe kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.
 

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi