TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BİSİKLET FESTİVALİ BAŞLADI

858 Görüntülenme 10 Eylül 2022 Paylaş

Beyşehir’de bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen ve Türkiye’nin en büyüklerinden olan Geleneksel Bisiklet Festivali başladı.

Beyşehir Belediyesi, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Bisiklet Topluluğu ve Huğlu Av tüfekleri Kooperatifi tarafından ortaklaşa düzenlenen Konya ile Isparta illerini kapsayan, toplam parkuru 167 kilometrelik mesafeden oluşan Beyşehir Gölü Etrafı Kamplı Bisiklet Turu'na Türkiye'nin dört bir yanından gelen çok sayıda bisiklet sever katılıyor. Bisiklet tutkunları Beyşehir Vuslat Park festival alanından, Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır’ın startıyla uğurlandı. Bisiklet tutkunları Beyşehir, Kıreli, Fele, Yassıbel, Karayaka ve Çeltekten sonra Gölyaka Mahallesi Kızıl Kilisede bir gecelik kamp etkinliğine katılacak.
Düzenlenen Geleneksel Bisiklet Festivaline 23 ilden ve dış ülkelerden toplam 100 sporcu katıldı. Yapılan festivalde Bisiklet tutkunları Gölyakalı Şehit İbrahim Şimşek’in ailesinin evinin önüne giderek “hepimiz sizin evlatlarınız” isimli pankart ve Türk Bayrağı açarak sürpriz yaptı. Yapılan anlamlı sürprizde duygu dolu anlar yaşandı.
Festivalin startını veren Başkanımız Bayındır, tüm katılımcılara kazasız belasız sürüşler dileyerek güzel dileklerde bulundu; “Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah ayaklarınıza derman ve kuvvet versin. Çıktığınız parkurda Allah kaza bela vermesin. Yolunuz açık, kamplarınız güzel olsun. Yardım etmeye gayret ediyoruz. Eksiklerimiz olursa bağışlayın. Bu organizasyonun uzun ömürlü olmasını istiyoruz. Mustafa Büyükkafalı’ya ve onun şahsında bütün herkese sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Bisiklet festivaline katılmak için Türkiye'nin dört bir yanından Beyşehir'e gelerek katılım gösteren bisiklet tutkunlarına gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür eden Beyşehir Kültür ve Turizm Dernek Başkanı Mustafa Büyükkafalı, “Her yıl geleneksel olarak Beyşehir Gölü’nün etrafında kapsamlı olarak kamplı bisiklet turu yapıyoruz. Bu yıl 10’uncusunu düzenliyoruz. Katılım genelde Türkiye’nin dört bit yanından oluyor, ama bu sene uluslararası oldu. Çin’den iki, Belçika’dan bir konuğumuz var. 23 ayrı il ve Konya ve Beyşehir’den olmak üzere toplamda 97 bisikletçimiz var. Güzel bir etkinlik olacağını inanıyorum. İnşallah kazasız belasız atlatırız. İki gün sürecek Gölyaka Mahallesi tarafında kamp yağacağız. İlk gün 97 kilometre, ikinci gün ise 74 kilometre pedal çevireceğiz. Kamp alanımızın şöyle bir özelliği var özellikle dolunayı seçiyoruz ki dolunayla güneşin doğduğu yer aynı yer oluyor katılımcılara yakamozu izlettiriyoruz. O yorgunluğun üzerine yakamoz bir de müzik ve sohbet eklediğimiz zaman daha da güzel hale geliyor” ifadelerini kullandı.
Konya’dan katılan bisiklet tutkunu Mustafa Çıracıoğlu ise, “festivale bu ikinci gelişim. Bisiklet festivalini ve Beyşehir ekibini seviyoruz. Çünkü gayet aktif bir ekip, gerek doğa yürüyüşleri olsun, gerek bisiklet etkinlikleri olsun sürekli çalışıyor. Akşam kamp kuracağız yeni arkadaşlar var çok heyecanlıyım. Bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ederim” dedi.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi