BEYŞEHİR’DE AT YARIŞLARI BÜYÜK HEYECAN YAŞATTI

764 Görüntülenme 26 Eylül 2022 Paylaş

Beyşehir Belediyesi Rahvan Atlı Spor Kulübünün organizasyonluğunda düzenlenen 23’üncüsü düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarışlarında büyük coşku yaşandı.

Beyşehir Soğla Mevkiinde düzenlenen at yarışları, baş, başaltı, büyük ve küçük orta, deste, 4’lü ve 3’lü tay, ithal A ve ithal B ile İngiliz dörtnal kategorilerinde gerçekleştirildi.
 
Türkiye’nin farklı illerinden katılım sağlanan yarışta baş kategorisinde birinci Şükrü Tokat, ikinci Metehan Apaydın ve üçüncü ise Hasan Aydoğdu oldu.
 
Ayrıca Rahvan At yarışları İthal A Kategorisinde Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır adına koşan Erol Kaygısıza ait Yağız isimli at birinci gelerek Başkanımız Bayındır’a büyük gurur yaşattı. Başkanımız Bayındır ise birinci gelen atın jokeyleri Hasan Aydoğdu ve Metehan Apaydın isimli sporcuları ödüllendirdi.
 
Açılış konuşmasını yapan Beyşehir Belediyesi Rahvan Atlı Spor Kulüp Başkanı Fatih Akbıyık, “Yarışlar için uygun ortamı hazırlayan Beyşehir Belediye Başkanımız Sayın Adil Bayındır’a teşekkür ederim. Katılım sağlayan ilçe protokolümüze ve Türkiye’mizin her yerinden bu işe gönül vermiş herkese teşekkürlerimi sunarım. Allah kazasız belasız yarışlar nasip etsin” diyerek sözü Başkanımız Bayındır’a bıraktı.
 
Bu yıl alt yapı sorunları nedeniyle yol yatırımlarına öncelik vererek Göl Festivalini 2023’e ertelediklerinin altını çizen Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, Rahvan at yarışlarını Uluslararası Göl Festivaline dahil etmek istediklerini söyledi.
 
Başkanımız Bayındır, “At yarışlarımızı seneye farklı bir zeminde farklı bir düzenleme ile siz yarış severlerin hizmetine sunacağız. Atın sırtında dünya da basmadık yer bırakmayan ecdadın yolunda seneye Allah ömür verirse çok daha muazzam, çok daha gelişmiş bir koşu pisti ve çevresi düzenlenmiş bir koşu alanı göreceğiz. Değerli dostlar, Beyşehir, atın en iyi yetiştiği çimin en güzel olduğu yerdir. Bizler eskiden atın sırtında bu alana gelir, atlarımızı burada yaylım ederdik. Dolayısıyla bu Soğla mevkiinin önemi büyüktür.
 
İnşallah önümüzdeki senelerde yarışların düzenlendiği bu alana şehrimize yakışır, ihtiyaçlara uygun bir at oteli yapmak istiyorum. Bütün atların Jokey ve sahiplerine, Anadolu’yu birleştiren Beyşehir’e tekrar hoş geldiniz diyorum. 23’üncüsü düzenlenen geleneksel Rahvan At Yarışlarında atlarımıza ve sahiplerine Allah-u Teâla kaza vermesin atlarımızın tabanı nalı düz bassın, kazasız belasız yarışlarınız olsun” dedi.
 
Geleneksel Spor Dalı Federasyon As Başkanı Zeki Genellioğlu da, “Bu ortam gerçekten geçen seneye bakarak çok temiz ve düzgün hale getirilmiş. İnşallah her yıl burada daha güzel yarışlar yapmayı Cenab-ı Allah bizlere sizlere nasip etsin. Biraz önce Sayın Belediye Başkanımla ’da konuşma fırsatı buldum. Kendisi seneye inşallah bize daha güzel bir ortam hazırlayacağının sözünü verdi. Çitli daha güzel bir saha yapacağının sözünü verdi. İnşallah o sahada da Allah güzel yarışlar yapmayı bizlere nasip etsin. Kazasız belasız bir yarış olması dileğiyle Allah’a emanet olun hayırlı yarışlar” şeklinde konuştu.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi