BEYŞEHİR BELEDİYESİ KIŞA TAM KADRO HAZIR

578 Görüntülenme 22 Aralık 2022 Paylaş

Beyşehir Belediyesi kış mevsiminin gelmesi dolayısıyla acil müdahale ekipleriyle birlikte oluşabilecek kar yağışı ve buzlanmaya karşı tüm hazırlıklarını tamamladı.

Kış şartlarının yavaş yavaş kendini hissettirdiği bu dönemde Beyşehir Belediyesi olası kar yağışı ve buzlanmaya karşı tüm tedbirleri aldı.  Olumsuz hava koşullarına karşı önceden oluşturulan ekipler 7/24 görev başında olacak. Kar yağışında ilk etapta müdahale edecek olan acil müdahale ekibi görev yapacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır,

 “Beyşehir Gölü’nün ana kaynağı Toroslar’ a  Anamas’a  yağan kardır.  Bu senede yine Yaradan inşallah Beyşehir Gölüne kaynak teşkil edecek kar yağışı miktarını bol versin diye dua ediyorum. Zira gölümüzün maksimum kotu almasında yarar var. Tabi ki biz Beyşehir dışından gölümüzün suyu ile ilgili talep olursa gerekli desteği veririz. Ama bu noktanın altını çizmek istiyorum tarım alanları sulansın, ülke ekonomisine girdi sağlansın o düşüncelerle suyu veririz ancak Beyşehir Gölü kıyısı yanında balçığın batağın oluşacağı kadar da insafsız sulamadan yana da değiliz. Artık bol nasıl olsa diyerek gölleri bitirmenin bir anlamı olmadığı gibi Akşehir Eber’de ki akıbete benzer bir durumun Beyşehir Gölü’nde yaşandığını görmek istemiyoruz. Buradan bu duygularla bu mesajı vereyim istiyorum. Bol kar, bol yağış hem gölümüzü yükseltecek kotunu maksimuma çıkartacaktır hem de total bir fayda sağlayacaktır.
 Allah’u Teala’ya duam bol kar bol yağmur vermesi yönündedir. Yeraltı su seviyelerinin yükseldiği Konya ovasında obrukların meydana gelmemesi için de yer altı su seviyesinin yükselmesi gerektiği inancını paylaşıyorum. Ama diyorum ki Konya Ovası’nı sulayan ana memba Beyşehir Gölüyse bu gölü korumak sadece Beyşehir’de yaşayanların değil, Konya’da yaşayanlarında görevidir. Özellikle ben tarımdan ekmeğimi çıkarıyorum diyenlerin de o gölü korumalıyız o kaynağı ayakta tutmalıyız ki bize de su verebilsin.” diye konuşmalarını bekliyorum.

 Bu duygular içinde kar mücadelemizi Beyşehir halkının seri biçimde işine okuluna çocuklarımızın ulaşmasını sağlamak bakımından biz her yıl bu konuda başarılı olduk, başarılı da olmaya devam edeceğiz. Aksamayacağız gece demeyeceğiz, gündüz demeyeceğiz muhtarlarımızla beraber haberleşerek, bölgelerde sorumlularımız kendi bölgesini takip edecek makine ekipmanlarında ki arkadaşlarımız aracıyla, gereciyle hizmet edecekler. Allah kaza bela vermesin diyerek kurbanlarımızı keseceğiz inşallah. Karlı zeminlerde nasıl ne yapılacağını hepimiz en iyi şekilde biliyoruz, tecrübeliyiz bu vesileyle Allah yar ve yardımcımız olsun diyerek, hayırlı olsun temennilerimi iletiyorum.’’ Dedi.

Başkanımız Bayındır’ın konuşmasının ardından Beyşehir Belediyesi şantiyesinde gerçekleşen kış hazırlığı programında kazasız belasız bir sezon için dualar edilerek kurban kesildi.
Program Başkanımız Bayındır’ın personel ve birim amirlerine iyi dileklerde bulunmasının ardından sona erdi.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi