BEYŞEHİR’DE YAĞMUR DUASI

628 Görüntülenme 30 Aralık 2022 Paylaş

Beyşehir halkı Cuma namazı sonrası yağmur duası için toplandı.

Beyşehir halkı kuraklık sebebiyle Cuma namazının ardından köprübaşı mevkiinde toplanıp, kurbanlar kesip Allah'a yağmur yağdırması için dualar ettiler. 
 
Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, '' Hep söylediğimiz bir şey var. Bu göl sadece Beyşehir’de yaşayanların değil bu dünyanın en güzel göllerinden biridir. İçilebilir niteliği başta olmak üzere bu ve bunun gibi birçok konuda ender bulunan türdeki göllerden bir tanesi. Biz dedelerimizden miras almışız, ecdadımızdan bugünlere gelmiş. Biz de istiyoruz ki bizden sonra ki nesillerimize, bu güzel gölü koruyarak kaynaklarını heder etmeden toplayarak aktarabilelim. Devletimin yetkililerine buradan sesleniyorum. Bir daha gözden geçirmek zorundayız. Zira Beyşehir Gölü havzanın içinde gölün kenarında oluşan bölgede ki yerleşim birimlerinin her birine gölet yaparak, Beyşehir Gölü’ne gelen suların önüne bent tutarak ve engelleyerek bu hale geldi. Hepimiz görüyoruz. Şu an Beyşehir Gölü 1122.40 kotundan aşağıya indirildiğinde göl için ciddi tehdit ve tehlike oluşturuyor. Bu yüzden mahkeme kararı ve yasa gereği Çevre Bakanlığı’nın da, DSİ yetkililerinin de hepimizin kabullendiği  minimum kot bu. Daha da kötüsü  Yenişarbademli’nin önüne yapılan gölet bizim Beyşehir Gölünü besleyen Kurucuova bölgesine , Pınargözü mağarasına şelale biçiminde gelen suyun önüne bent konularak bir de öyle engellendi. Geçen sene ve evvel ki sene kar yağışlarımız güzeldi. Geçen sene 19 Aralık’ta yağmıştı.60 cm’ e varan karlar vardı. Bu sene maalesef bir bahar havasında günlük güneşlik bir ortam var. Elbette Allah’ın verdiğine karşı gelmek gibi bir niyetimiz olamaz. İşte o maksatla duamızı ettik. Yaradan’a sığındık. Sularımızı kaynaklarımızı değiştirecek olan yer altı su seviyelerini yukarıya çıkaracak olan yağışları ver Ya Rabbi! Dedik hep beraber. O yüzden bugün burada hem Beyşehir Gölü’nün bereketini hem şehrimizin simgesi ve dünyanın ender göllerinden biri olan Beyşehir Gölü’nü unutmasınlar diye bir etkinlik düzenledi balıkçı kardeşlerim. Onların bu duasına katıldık. Hasan Katmerci’nin şahsında bütün balıkçılarımızı kutluyorum. Beyşehir Gölü ve Beyşehir dendiği an bir olabilen yumruk olabilen ataların evlatlarıyız. Hepimiz böyle öğrendik böyle de devam edeceğiz diyerek bugünün hayırlı olmasını Yüce Allah’tan diliyorum. Dualarımızın kabul olmasını niyaz ediyorum ve kamuoyuna buradan tekrar sesleniyorum. Beyşehir Gölü hepimizin.  Karatay’a kadar Konya’nın İlçeleri Çumra’dan itibaren, Bozkır-Çumra aksinde ki bütün beldeler dâhil olmak üzere ülke ekonomisine katkı yapmak için Beyşehir Gölün’ den su verelim. Ancak Beyşehir Gölü’nün ana kaynağını öldürürsek Allah korusun Akşehir ve Eber gibi oluruz ve bir daha da geri getiremeyiz diye endişemi buradan duyurmak istiyorum.’’ dedi.
 
Köprübaşı mevkiinde yapılan yağmur duasına Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır,  siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi