BEYŞEHİR BELEDİYESİ YENİ YILIN İLK MECLİS TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

631 Görüntülenme 6 Ocak 2023 Paylaş

Beyşehir Belediyesi 2023 yılının Ocak ayı olağan meclis toplantısını yeni yıl adına güzel dileklerde bulunarak gerçekleştirdi.

Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır’ın Başkanlığında yapılan toplantıda 2023 yılında yapılacak hizmet ve projelerin istişareleri yapılarak, 11 gündem maddesi oylara sunuldu. Başkanımız Bayındır, “Yerelde bizler, genelde devlet büyüklerimiz yani hep birlikte ülkemizi şaha kaldıralım.” Dedi
 
Başkanımız Bayındır konuşmasında; “Ülkemiz için büyük önem taşıyan 2023 genel seçimlerinde hep birlikte vatanımız, milletimiz adına kol kola olacağız. Seçimi seçimde bırakıp bir birimizi kırmadan yetişen neslimize güzel yarınlar bırakacağız. Yerelde bizler, genelde devlet büyüklerimiz ülkemizin yarınlarını inşa etmek için hep birlikte çalışacağız.
Şehrimizde yapacağımız çok işler, projeler ve hizmetler var. Bunların en önemlileri bu yıl Beyşehir’in kaderi Gembos Yolu, Şehrimizin kıymetlisi Beyşehir Gölü’nün uzun devreli koruma amaçlı imar planlarına kadar bu hizmetleri göreceğiz. Akabinde şehrimizin hastane bölgesinde yeni bir mahalle oluşturarak imar düzeni planlamalarını hayata geçireceğiz. Hastane ve çevreyolu arasında kalan bu bölüme yakışır şekilde bir planlama yapacağız. Şehrimiz adına 2023 yılında hep birlikte güzel hizmetler için çok çalışacağız. Bu şehrin insanının vaktini, parasını boşa harcamadan layıkıyla bu görevleri bir bir yerine getireceğiz.” İfadelerini kullandı.
 
GEMBOS YOLUNA HAZIR OLMALIYIZ!
 
Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, yılın ilk meclis toplantısında Beyşehir’in kader niteliği taşıyan Gembos Yolu hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Başkanımız Bayındır, “Arkadaşlar Gembos Yolu’na hazırlıklı olmak zorundayız. Hafta sonu tüneli yerinde inceledim. Tünelin içinde bir problem kalmamış, sinyalizasyon ve elektrifikasyon düzenlemeleri var iklimlendirme yapılıyor. Bu çalışmalar tahmin ediyorum ki bir aya biter. Asfaltı yapılmış, çizgisi çizilmiş aşağıda ki yol, 4 buçuk kilometreden 2 buçuk kilometreye düşmüş. Yarmalar, genişlemeler yapılmış üstüne asfalt kaplamalar ve emisyon yapılmış. Bizim kullanacağımız yolu tünelin başından, asfaltın oraya bağlamışlar. Beydiği’ne kadar bir çalışma var o bittikten sonra bu yolun önemini hep beraber göreceğiz. Yolun açıldığı gün neler olacağı konusunda şehrimizi her konuda hazır hale getirmeliyiz. Bu güzergâhı kullanan sürücülerimizi burada en iyi şekilde nasıl misafir ederiz? Nasıl ekonomimize katkıda bulundururuz? Bunları çözmemiz gerekiyor.” Dedi.
 
2023’TE BEYŞEHİR GÖLÜ KIYI DÜZENLEMELERİNİ GÖRECEĞİZ
 
Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır Beyşehir Gölü ve kıyıları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
 
Başkanımız Bayındır, “Beyşehir Gölü’nün kıyılarının uzun devreli gelişim planları ve koruma amaçlı imar planlarıyla, Karaburun plajında olduğu gibi bitirmemiz lazım. Önümüzde ki yıl Gençlik Merkezi’nden Ali Bilir’in petrolüne kadar 2 kilometrelik kıyı bandındaki düzenlemenin nasıl olacağını anlatacağımız projemizi bitireceğiz. Bunu Büyükşehir Meclisinde de sürekli dile getiriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızla ’da konuştum bu sene tahmin ediyorum; O dediğim 2 kilometreyi yakışan şekilde taşkın önleme ve kıyı düzenlemesine kadar hepsi yapılmalıdır. Beyşehir Gölü’nün ne hali varsa görsün diyemeyiz, böyle başıboş bırakamayız. Hep beraber bu yıl bunları takip edelim. Bu şehirde ortaya koyduğumuz işler yarının habercisi olsun inşallah.
 
“BEYŞEHİR GÖLÜ SADECE BİZİM DEĞİL, HEPİMİZİNDİR!”
 
Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, kuraklık ve yanlış sulama politikaları sebebiyle tehlikede olan Beyşehir Gölü hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
 
Başkanımız Bayındır açıklamasında, “Beyşehir Gölü’nün çevresinde ki kaynakları Devlet Su İşleri yetkilileri hangi anlayış ya da hangi araştırma sonucu Yenişarbademli ve diğer bölgelerde gölet yapıp akarsuların önlerine bent koydunuz. Bu geçmişten beri yapılan büyük bir yanlış diyorum. Çünkü gölde ki su miktarı azaldıkça buharlaşma oranı çoğalıyor. Bunun önüne geçmek için Beyşehir Gölünü koruyacak sulama projeleri üretelim.
 
Sulama politikası çok yanlış, Beyşehir Gölü’nden Isparta bölgelerine kadar su göndermek zorunda mıyız? Eğirdir Gölü o bölgeyi sulasın. Beyşehir’imize yazık değil mi? Beyşehir Gölü yanında Pınargözün’ den çıkan Yenişarbademli’ye konan bir gölet daha var. Önüne neden bent koydunuz?
Velhasıl bunların inşallah hayata geçirileceği ve konuşulacağı zaman var. Konya’da tarımla uğraşan herkese diyorum ki; sizde gelin bizimle beraber bağırın. Bu göl bizim ana kaynağımız. Tarımsal ürünümüzü ve ekonomimizi göl ile elde ediyoruz diye sizde omuz verin. Beyşehir Gölü sadece bizim değil, hepimizindir” dedi.
 

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi