BEYŞEHİR ADLİYESİ’NDE KİTAP BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLADI

792 Görüntülenme 13 Ocak 2023 Paylaş

Türkiye genelinde düzenlenen, Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası Beyşehir Adliyesi’nde törenle başladı.

 
Beyşehir İlçesinde Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğümüz’ün 2016 yılından bu yana geleneksel olarak her yıl düzenlenen "Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası” bu yıl da adliye binasında düzenlenen törenle başladı.
Adliye binası giriş katında düzenlenen "Kitap İyileştirir!" sloganı adı altındaki Kitap Bağış Kampanyası törenine, Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Beyşehir Belediye Başkanlığını temsilen Avukat Ali Kablan, Kurum amirleri, savcılar hakimler ve Beyşehir Adliyesi personelleri katıldı.
 
Toplum içerisinde suç işlemek suretiyle ceza infaz kurumunda bulunan hükümlülerimizin tekrardan topluma kazandırılabilmesi amacıyla bir takım ıslah çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalardan birisi de kütüphane hizmetidir.
 
Kitap okumanın bir insanı olumlu yönde değiştiren en önemli araç olduğunun altını çizen Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük açılış konuşmasında şunları söyledi;
Küçük, “Okuyan bireyler doğruyu yanlıştan daha kolay ayırt eder ve kendisi ile çevresine katkı sağlar. Özgürlüğün kısıtlanmasına bağlı olarak sosyalleşme, bilgiye ulaşma ve topluma ayak uydurmak hükümlüler için dezavantajlı hale gelmektedir. Devletin görevi suç işleyen kişinin özgürlüğünden mahrum bırakmanın ötesinde kişiyi, cezanın infazı sonrasında tekrardan topluma adapte olabilen, sorumluluk sahibi, üretken, nizamlara saygılı ve duyarlı birey haline getirmektir. Bunun da en kolay ve verimli yolu doğru kaynaktan doğru bilgiye ulaşmak ve doğru müdahale programı belirlemektir.
 
Yapılan hatalardan ders çıkarabilmek o hatanın tekrarlanmamasında büyük önem taşır. Bireyin ıslahında bakanlığımızın diğer bakanlıklarla imzalamış olduğu protokoller ve bizatihi bakanlık çalışmalarımız büyük önem taşımaktadır.
 
2023 yılında "Kitap iyileştirir." sloganıyla "Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası" ilçemizde de başlatılmış olup bugüne kadar kampanyaya destek vermiş kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Kitap Bağış kampanyamız adliye hizmet binamızda 1 ay süre ile bulundurulacak, bağışlar ise adliye binamızdaki standımıza yapılacaktır. Kampanyamıza destek ve katılım gösteren herkese teşekkür ederim.”

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi