BEYŞEHİR’DEN UĞURLAR OLSUN

837 Görüntülenme 7 Şubat 2023 Paylaş

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen deprem sonrası Beyşehir’den toplanan yardım tırları, mobil sıcak ikram aracı ve gönüllü kurtarma ekipleri yola çıktı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrası Beyşehir Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına katılan Beyşehir Belediyesi, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Meclis Üyelerimiz, Muhtarlarımız, STK ‘lar (Oda ve Dernek Başkanları), Beyşehir Kadın Dayanışma Derneği ve Beyşehir Vakfı işbirliğiyle yardım kampanyasında toplanan yardım malzemeleri dualar eşliğinde deprem bölgesi için yola çıktı. Kampanyada toplanan 6 tır, 4 kamyonet, Belediyeye ait mobil sıcak ikram aracı ve 65 kişiden oluşan gönüllü yardım ekibi Hatay’a gönderilmek üzere ilçe merkezinden yola çıktı. Toplanan yardım malzemeleri arasında battaniye, yorgan, elektrikli ısıtıcı, mont, kuru bakliyat, çocuk bezi, uyku tulumu, kışlık bot, kişisel temizlik malzemeleri ve kıyafet gibi eşyalar bulunuyor.
 
AKPINAR, “BEYŞEHİR HALKI, YARDIM SEVERLİĞİNİ GÖSTERDİ”
 
Anıt alanında düzenlenen yardım kampanyasında konuşan Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, ilçe halkının yardımseverliğine vurgu yaptı.
 
Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, “Dün çok acı bir haber ile uyandık. Büyük bir deprem güney illerimizi vuran 10’dan fazla ili etkileyen yani bir ucu Lazkiye’de bir ucu Diyarbakır’da belki yüzyıllardır olmayan biriken bir enerji boşaldı. Çok büyük bir yıkım var ben Maraşlı olduğum için daha yakından takip ediyorum. Biraz daha hassasiyet ile takip ediyoruz tabi. Elbirliğiyle inşallah depremden etkilenen tüm illerde devletimiz tam kadro çalışmalarını sürdürüyor. Büyük acılar yaşanıyor inşallah bu yapmış olduğumuz yardımlar bir nebze olsun onların acılarını hafifletir.
 
Beyşehir halkı acı haberin ardından seferber olması bizleri mutlu etti. Halkımıza bu hassasiyetinden dolayı teşekkür ederim. Yapmış oluğumuz toplantının ardından kurumlarımız, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Meclis Üyelerimiz, Muhtarlarımız, STK ‘lar (Oda ve Dernek Başkanları), Beyşehir Kadın Dayanışma Derneği ve Beyşehir Vakfı işbirliğiyle güzel bir organize olduk. Bu seferde bir günlük çabanın sonucu olarak 6 tane tır, 4 kamyonet, belediyemizin mobil sıcak ikram aracı ve 65 kişilik gönüllü yardım ekibimizi deprem bölgesine gönderdik. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın diyorum. Orada vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum yakınlarına başsağlığı diliyorum sabırlar diliyorum.” İfadelerini kullandı.
 
BAŞKANIMIZ BAYINDIR, “BEYŞEHİR, BİRLİK VE BERABERLİĞİN TARİFİNİ GÖSTERDİ”
 
Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır uğurlama programında, Beyşehir, birlik ve beraberliğin tarifini gösterdiğinin altını çizerek şunları söyledi;
 
“Kadın platformunun derneklerin değerli başkanları toprağımın güzel insanları her zaman olduğu gibi Beyşehir bugün yine birlik beraberliğin tarifini yaptı. Rabbim
Güneydoğudaki 10 ilde yaşayan akrabalarımızı, soylarımızı, boylarımız korusun. Geride kalan yaralılara ve depremzedelere sabır ve şifa diliyorum. Kalbimiz o bölgelerde atıyor. O nedenle biz biriz, bütünüz. “Bu toprak, bu devlet, bu millet ilelebet payidar kalacaktır” düşüncesiyle Allah devletime, milletime zeval vermesin. Allah hepinizden razı olsun.” dedi.
 
“HİÇBİR AYRIM GÖZETMEDEN HEPBİRLİKTE OLMALIYIZ”
 
Beyşehir AK Parti İlçe Başkanı Recep Elkin ise programda “Gün birlik ve beraberlik günü, hiçbir ayrım yapmadan hep birlikte olmalıyız” diyerek şu ifadelerde bulundu.
 
Elkin, “Beyşehir olarak ilk günden beri gerek Kaymakamı’mız, gerek Belediye Başkanımız, gerek sivil toplum kuruluşlarımız siyasi parti İlçe Başkanlarımız ile birlikte bölgemizle ilgili ne tür çalışmalar yapılabilir bunun çalışmasını yapıyoruz. Şu an 65 kişilik bir gönüllü heyetimiz var. Bu arkadaşlar ilk yardım tecrübesi olan arkadaşlar. Biz bunu söyledikten sonra Beyşehir olarak çok büyük bir özveri gösterildi. Hizmet için insanlar sıraya geçtiler. Yine burada 6 tane tır, 65 tane gönüllümüz ile birlikte Hatay’a ulaşılacak. Konya Büyükşehir Belediyemiz ve Konya Valiliğimiz ile birlikte koordineli çalışıyoruz. Arkadaşlar orada ki ulaşılamayan bölgelere özellikle ilçelere bu yardımları ulaştıracaklar.
Gönüllü olan arkadaşlarımızdan oluşan bir gurup daha göndermeyi planlıyoruz. Burada özellikle şunu belirtmek istiyorum; burada ne siyasi ne de bir ayrım söz konusu değildir. Şu an Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde birliktelik esastır. Hep birlikte olmalıyız tek yumruk tek güç olmalıyız. Herkesle birlikte çalışmalıyız. Bizler bunun en büyük örneğini Beyşehir’de hep birlikte göstermiş bulunmaktayız. Ben herkese teşekkür ediyorum. Herkesin emeklerine yüreklerine sağlık diliyorum. Depremde vefat eden arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Devletimiz büyüktür devletimiz muktedirdir. İnşallah bunlarında üstesinden geleceğimize zerrece şüphemiz yoktur.” şeklinde konuştu

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi