BEYŞEHİR’DE KÜTÜPHANE HAFTASI KUTLAMALARI

673 Görüntülenme 27 Mart 2023 Paylaş

Beyşehir’de, Kütüphane Haftasının 59’uncusu düzenlenen program ile kutlandı.

Beyşehir İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kütüphaneler Haftası programı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Programda öğrenciler şiirler okurken, kütüphaneden en çok faydalanan okuyuculara ödülleri verildi.
 
Programa, Beyşehir İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, İlçe Belediye Başkanımız Adil Bayındır, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, İlçe Halk Kütüphane Müdürü Kemal Yeşilyurt, ilçe kurum amirleri, Siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
 
Kürsüde konuşan İlçe Halk Kütüphane Müdürü Kemal Yeşilyurt, kurum olarak yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgiler verirken, toplam 42 bin 665 kitabın bulunduğu Beyşehir Kütüphanesi’nden geride kalan 2022 yılı içerisinde üye sayısının 8 bin 666 kişiye ulaştığını belirtti.
 
İlçe Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, “Kütüphanecilik haftasında amaç; kütüphaneler, kitaplar ve kütüphanecilik mesleğine farkındalık oluşturmaktır. Esasında kütüphaneler tarihsel anlamda baktığımızda hep önemini koruyan yerlerdir. Bir milletin medeniyeti, bir birikimi, kültürü, kabiliyeti, kapasitesi hep kütüphanelerde muhafaza edilmiş ve gelecek nesillere aktarılmıştır.” İfadelerine yer verdi.
 
Teknoloji ile birlikte sosyal medya alışkanlığının arttığını ve okuma alışkanlığının azaldığını vurgulayan Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır da,  “Okuma alışkanlığımızı kaybettik. Her birimizin elinde bir cep telefonu var. İyi konuşanlar çok okuyanlardır. İyi düşünenler ve iyileri görenler, insanlığa yararlı olanlar okuyanlardır.” Şeklinde konuştu.
 
Kitabın suç önleyici bir unsur olduğunun altını çizen Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük ise, “Bu ve benzeri kurumları aslında görünmeyen kolluk kuvvetleridir. Bir suçun işlenmesindeki önleyici güç olarak büyük önem arz etmektedir. Kütüphanemizin sahipleri halkımızdır. Kullanalım kullanımını arttıralım. Teşvik edelim ailelerimiz ile birlikte gelelim. Çocuklarımızı getirelim. Arkadaşlarınızla toplanma yeriniz burası olsun. Buluşma yeriniz burası olsun.” Dedi.
 
Konuşmaların ardından buradaki program, kitap sergisi açılışı ile son buldu.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi