BEYŞEHİR BELEDİYESİ MECLİSİNDE “GEMBOS YOLU” SEVİNCİ

638 Görüntülenme 4 Mayıs 2023 Paylaş

Beyşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı olağan meclis toplantısı büyük sevinçle gerçekleşti.

Beyşehir Belediyesi Meclis toplantı salonunda başkanlığını Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır’ın yaptığı toplantıda, gündem maddesi Demirkapı Tüneli’nin açılışı oldu.
 
Toplantıda, Antalya'yı Konya ve iç kesimlere bağlayan Kuzey - Güney aksının en önemli geçiş noktası olan Antalya Taşağıl Derebucak Konya Yolu ile Demirkapı Tüneli’nin açılının sevinci yaşandı. Tüm meclis üyeleri açılışın ülke ve bölgeye hayırlı olması dileklerinde bulundu. Meclis toplantısında oylara sunulan 12 madde gerekli komisyonlara iletildi.
 
BAŞKANIMIZ ADİL BAYINDIR: “İNSANIN DUYGULANMAMASI MÜMKÜN DEĞİL”
 
Mayıs ayı olağan meclis toplantısında açılış konuşması yapan Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, Gembos yolunun açılışı ile ilgili, “insanın duygulanmaması mümkün değil” dedi.
 
Başkanımız Bayındır, “1990’lı yıllarda bu şehrin kaderi dediğimiz Gembos Yolu’nun açılışına şahit olduk. Yüce Allah’tan yolumuzun ülkemize ve bölgemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Duygulanmamak elde değil. Allah başta Cumhurbaşkanımızdan, geçmişten günümüze Bayındırlık Bakanlarımızın hepsinden ve emeği geçen herkesten razı olsun.  Allah’a binlerce kez şükretmem gerekir. Kaderin güzelliği 1991 yılında 1990 yılında 38-39 yaşlarında şehrimin geleceği bu yol diyen adamım ben. O günlerde sadece yol etütlerinin birazı yapılabildi ama 2002’den itibaren Gembos Yolu bu hükümetin eseridir. Onu da görmek bizim boynumuzun borcudur. O yüzden tekrarlıyorum, Allah razı olsun ve bu yol Beyşehir’in gerçekten istikbalidir. Tüneli geçerken anlıyorsun bir iklimden bir iklime geçileceğini. O yüzden ben bugün çok gururluyum.
 
Burada amacımız şu değil; biz bir ayakçılık filan yapmadık! Samimiydik, samimi olmak ne demek? Marifet iltifata tabi olduğunu bildiğimiz için iltifat ettik. Onun için dönüyorum dolaşıyorum “Gembos yolu Beyşehir’imiz için istikbal vaat ediyor” diyorum.
Ekonomik yönden vizyon yönünden gelecekte burada çok önemli devlet adamlarının geçeceğini bildiğim için Konya –Antalya geçişlerinde en düşük rakımlı yoldur. Yolun fiziki özellikleri incelendiği zaman tünelin yatağı 1150’lerde tünelin üstü 1400’lerde 300 metre kot farkı var hani en yüksek yer ortalama 1270 rakımdadır. Bu yol yaz kış geçiş verecektir. Geçen hafta biz fuardayken Alacabel’de kar vardı. Alacabel’ de araçların kaldığını sosyal medyada gördüm. Karayollarının attığı görüntüleri gördüm. O yüzden dönelim şunu söyleyelim; “Gözü aydın olsun Beyşehir’in” bunun özü o tekrar o yüzden hayırlı olsun diyorum.” dedi

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi