Doğaseverler Yaka Kanyonunda Serinledi

1982 Görüntülenme 10 Temmuz 2020 Paylaş

Doğaseverler Anamas Dağı’nın zirvesinden akan kar sularının oluşturduğu Yaka Kanyonunda serinledi.

Doğaseverler Yaka Kanyonunda Serinledi
Beyşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen Anamas Dedegül Dağı Yaka Kanyonu Su Geçişi ve Doğa Yürüyüşü Etkinliğine Beyşehir Trekking Topluluğu ve Konya Trekking Topluluğu mensupları katıldı.
Korona virüs (COVİD – 19) salgınına karşı gerekli tedbirlerin alınmasının ardından katılımcılar, toplu ulaşım araçlarıyla geldikleri bölgede önce 6 kilometrelik yürüyüş yaptı. Ardından kanyona ulaşarak içerisinde akan sulardan geçiş yaparak başlarına baret, ayaklarına ise kaydırmaz ayakkabılarla kanyondan geçiş yaptılar. Doğaseverler zaman zaman insan boyuna ulaşan su içerisindeki mini şelalelerin altında serinleme imkanı da buldu.
Doğaseverler etkinlikten sonra dünyada ikinci sırada yer alan Beyşehir Gölündeki gün batımını hayranlıkla izleyerek, fotoğraflama imkanı buldu.