Beyşehir’de 15 Temmuz Coşkuyla Kutlandı

1693 Görüntülenme 16 Temmuz 2020 Paylaş

Beyşehir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlenerek coşkuyla kutlandı.

Beyşehir Kaymakamlığı tarafından düzenlenen program, ilçe protokolünün katıldığı şehitlik ziyareti ile başladı ve Çarşı Camisinde şehitler için mevlid-i şerif okutulması ile devam etti. Vuslat Parkındaki festival alanındaki program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yapılan Etkinlikler çerçevesinde geceye damga vuran lazer gösterisi ise vatandaşları hayran bıraktı. Beyşehir Belediyesi tarafından tarihinde ilk defa Beyşehir Gölünde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili görseller ve Türk bayrağı yansıtıldı.
Protokol konuşmalarında kürsüye gelen Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, " Bu millet, “Toroslarda bir duman görürseniz bu vatan bölünmeyecek” diyenlerin yurdudur. 15 Temmuz’da hain darbe girişiminde bulunan, bu vatana sinsice sokulmuş bu ülkenin kaderiyle oynamak için dini istismar eden, FETÖ denen paralel devlet yapısı karakterini gizli gizli topraklarımızın ve kurumlarımızın arasına kadar sokan ve kardeşi, kardeşe kırdıran hain saldırıyı hiçbirimiz hafızamızdan silmeyeceğiz.
Biz de Hep birlikte bir bütün olursak, tek yumruk olursak, bu milleti bölemeyecekler. Bu milleti birbirine düşüremeyecekler. Türkiye Cumhuriyetin de bunları görmeyeceğiz diyorum. Çünkü 15 Temmuz bir halkın ayağa kalkışının günüdür.
27 Mayıs 1960 ayağa kalkmayan millet 1 başbakan 2 bakanını verdi. Buna izin vermeyeceğiz. Bu milletin iradesine saygı, en yüksek dorukta olacak. Türkiye Cumhuriyeti devleti bu oyuna gelmeyecek diyorum. Bu vatan bölünmeyecek diyorum. Bu topraklar bizim diyorum. Bu millet, bu işin üstesinden gelir diyorum. Çünkü biz artık özgür iradesiyle seçimini kullanmış bir milletin Cumhurbaşkanını, Başbakanını, bakanlarını ya da göreve gelmiş her kim olursa olsun vermeyeceğiz.
Bu duygular içinde tekrar şahlanmış milletin o yüreğine sağlık diyorum. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyorum gazilerimize sağlık diliyorum ve o gün ayağa kalkan millete şükranlarımı sunuyorum. “dedi.
Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir ise, " Türk tarihine kara bir leke olarak giren, 15 Temmuz 2016 darbe girişimine karşı yazılan 15 Temmuz destanının 4. yıl dönümüdür. 15 Temmuz, dini ve milli değerlerimizi istismar ederek ortaya çıkan ve zamanla büyüyen milyonlarca şehit ve gazilerin sayesinde kazandığımız bu güzel vatan topraklarımızı parçalayarak veya yok etmek istediler. FETÖ terör örgütü, totaliter veya zümre sınıfı hâkimiyetine sahip bir rejim kurmayı tasarlayan tarihte eşi pek az görülen son derece acımasız bir örgüttür.
FETÖ veya paralel devlet yapılanması, kendine özgür bir yapı oluşturmuştur. Özellikle askeriye, adliye, mülkiye ve emniyet başta olmak üzere bütün devlet organlarında görülmemiş bir yaygınlık, derinlik ve sinsilikle kadrolaşma eylemi göstermiştir. Hepimizin bildiği gibi Ömer Halis Demir’in büyük kahramanlığı ve fedakârlığı sayesinde ve FETÖ’cü olmayan diğer subayların da katkısı ile birlikte devletimizin yüksek zirvesini FETÖ’nün eline geçmesini engellemiştir. Bu vesileyle buradan Ömer Halis Demir’e Allahtan rahmet diliyorum.
Sözlerime son verirken, tekrar vatanımızın kurtarıcısı, devletimizin kurucusu ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bu vatan topraklarında bugün huzur ve güven için de oturmamızı sağlayan geçmişten günümüze bütün şehitlerimize ve 15 Temmuz şehit ve gazilerine sevgi saygı ve gönül borcu duyarak Allahtan rahmet diliyorum.” şeklinde konuştu.
Programda daha sonra Beyşehir Belediyesi Mehteran Takımı bir konser verdi. 15 Temmuz Destanı ve demokrasi zaferi belgeseli gösteriminin ardından 15 Temmuz ruhu ve şühedaya dua gerçekleştirildi. İlçe Müftülüğü programında ise Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından din görevlileri tarafından kaside ve ilahiler seslendirildi, üçlü sala okunarak şehitler için dualar edildi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı Beyşehir'de tüm camilerde sala okunmasının ardından ve hediye takdiminin ardından son buldu.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi