BAŞKANIMIZ BAYINDIR, “BEYŞEHİR’İN İNSANI KABİLİYETLİDİR, BECERİKLİDİR”

287 Görüntülenme 2 Ocak 2024 Paylaş

Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, ilçede gerçekleşen silah satış noktasının açılışına katıldı.

Beyşehir ilçesinde faaliyet göstermeye başlayan aralarında Beyşehir’in girişimci iş kadınlarından Hatice Ünüvar ile iş insanları Şerif Ahmet Yıldırıcılar ve Ömer Faruk Karaduman’ın da ortağı olduğu DİSES Arms  A.Ş. dualarla hizmete açıldı.
Bahçelievler Mahallesi, Prof.Dr. Yılmaz Muslu Caddesi üzerinde itfaiye hizmet binası karşısındaki yerinde hizmet vermeye başlayan firmanın açılışında konuşan Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, Beyşehir’de silah sektörünün pazarına öncülük edecek olan bir kurumun açılışını yaptıklarını belirterek, “Benim toprağımın insanı kabiliyetlidir, beceriklidir” ifadelerine yer verdi.
Başkanımız Bayındır, konuşmasında, Beyşehir, Huğlu, Üzümlü ve Beyşehir Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren silah firmalarının dünya silah sektörünün devleriyle yarışır hale geldiğini belirterek, bunun yansımalarının ihracat rakamlarıyla da görülebileceğini belirtti. Bundan gurur duyduklarını dile getiren Bayındır, açılışı yapılan firmanın bölgeye ve sektöre hayırlı olması dileğinde bulundu.
Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarlı, Beyşehir’deki silah sanayinin elde ettiği başarının Konya’ya doğru yayılmaya başladığına dikkati çektiği konuşmasında, “Konya’da, Türkiye’de tüfek üretimi deyince akla gelen yer Beyşehir, Huğlu ve Üzümlü’dür.”dedi.
Konarlı, bölgenin Türkiye’de en fazla av tüfeği üretiminin yapıldığı bir bölge olduğunu bu nedenle silah sektöründe faaliyete geçen firmalara her geçen gün yenilerinin eklendiğini de belirterek, “Üretimin yanında tanıtım da çok önemli diye düşünüyorum. O yüzden, açılışını yaptığımız bu tür firmaların da kurulmasını temenni ediyorum. Bu sektöre, bu işe katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.”ifadelerine yer verdi.
Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Akbıyık da Beyşehir’de silah sanayinin son dönemde büyük bir hamle içerisinde olduğuna dikkati çekerek, açılışını yaptıkları firmanın da bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağına inandığını dile getirdi.
Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Veysel Kükrek’in yaptırdığı dua sonrasında kurdela kesimi yapılarak firmanın açılışı gerçekleştirildi.

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi