BEYŞEHİR, DEPREM ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI

375 Görüntülenme 6 Şubat 2024 Paylaş

Beyşehir’de, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin 1’inci yıldönümünde deprem şehitleri unutulmadı.

Beyşehir Kadın Dayanışma Derneği tarafından şehir merkezinde organize edilen anma programında 11 ildeki deprem felaketinde yaşamını kaybeden deprem şehitleri için Kur’an-ı Kerim tilaveti, dualar edildi. Dernek ofisi önünde davetlilere lokma ikram edildi.
 
Programa, Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır,  İlçe Müftüsü Veysel Kükrek, Beyşehir Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Saniye Göker, derneğin yönetim kurulu üyeleri, dernek üyesi kadınlar, kurum amirleri, siyasi parti ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, ilçe belediye başkan adayları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
 
Beyşehir Belediyesi Turizm Danışma binası önünde düzenlenen programda konuşan Beyşehir Belediye Başkanımız Adil Bayındır, “Bu milleti Allah böyle bir daha felaketlerle sınamasın, bir daha da vermesin inşallah, ama bu millet felakette de zelzele, sel bu tür olaylarda bir araya gelmeyi, ülkenin genel menfaatleri doğrultusunda bir araya gelmeyi bilen bir milletiz. Biz onu yerinde gördüğümüz için o çok kötü bir manzaraydı. O yüzden orada kaybettiğimiz kardeşlerimize rahmet diliyorum. ”diye konuştu.
 
Yaşanan depremin ardından bölgedeki insanlara yardım etmek ve yaraları sarmak adına tüm ülke gibi Beyşehir olarak da seferber olduklarını vurgulayan Başkanımız Bayındır, şöyle devam etti: “Orada yaralıları, çıkardılar biz de vardık, kurtarma ekiplerimiz o an oradaydı, devletimiz  oradaydı, bütün sivil toplum örgütleri oradaydı, belediyeler oradaydı, halkımız oradaydı, velhasıl zor günler o günler, Allah bir daha vermesin. Bir düşünün bölgenin biri gidiyor, ülkenin 11 tane ilinde bu depremi yaşadı. Bu kolay bir şey değil, kolay şeyler değil, o yüzden Allah bir daha göstermesin diyorum. Ayrıca, tabi ondan sonraki yaraların sarılması, bir yılda iyi mesafeler alındı, bunu da izlemekten keyif duyuyorum, şöyle ki; ev sahiplerinin çadırlardan koyteynerlerden çıkarılıp evlere yerleştirilmesi, daha da hızlanması bakımından gayet güzel şeyler oluyor.” ifadelerine yer verdi.
 
Beyşehir Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Saniye Göker ise, depremin yaşanmasının hemen ardından Beyşehir’de tüm kadınlar, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları olarak depremzedelere yardım ulaştırabilmek için seferber olduklarını anlatarak, “Allah’ım bir daha göstermesin inşallah. Oradaki  hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Yakınlarına sabır diliyorum.Allah’ım bir daha acı günler yaşatmasın diyorum ama burada öyle güzel dostluklar kurduk ki, oradan gelen  deprem bölgesinden gelen insanlarla öyle güzel bir bağımız oluştu ki, biz hala onlarla görüşüyoruz. Ama inşallah bir daha böyle birlikte olmayalım, güzel şeylerde birlikte olalım diyoruz. Kandille birlikte 6 Şubat’ın aynı güne denk gelmesi, bir araya gelmesi, buruk bir duygu, hüzün ve sevinci yaşatıyor, farklı bir şey bu. 500 kişilik lokma döktürüp dağıttık bugün ebediyete uğurladığımız kardeşlerimizin ruhu için. Allah kabul etsin, sponsorlarımızdan da Allah razı olsun. Diye konuştu.
 
Öte yandan, yaşanan depremden sonra Hatay’dan Beyşehir’e gelen depremzedeler de, Beyşehirliler ’in hiçbir zaman kendilerini yalnız bırakmadığını anlatarak, şöyle konuştu: “Allah razı olsun kadın derneğimizden, tüm Beyşehir ve Konyalılardan. Tüm Türkiye zaten seferberlik başlatmıştı yardım için, bugün bizleri yine unutmadığımız için çok mutluyum, gerçekten çok buruk bir gün geçiriyoruz, o günü unutamıyoruz, çok kötü gün yaşamıştık. Yani bugün aynı günü yaşıyormuşuz gibi. Hava sıcak bugün ama bizim içimiz hala üşüyor”

Benzer Haberler

iletisim@beysehir.bel.tr

Tüm hakları saklıdır. 2024 - Beyşehir Belediyesi