Beyşehir’de Zabıta Ekipleri Dilencilere Göz Açtırmıyor

1349 Görüntülenme 10 Temmuz 2020 Paylaş

Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafında şehir genelinde yürütülen denetimler ve takipler sonucunda, 'dilenmeyi meslek haline getiren' dilencilere göz açtırılmıyor.

Beyşehir’de Zabıta Ekipleri Dilencilere Göz Açtırmıyor

Zabıta ekipleri tarafından şehir dışından tarım arazilerinde çalışmaya ve çobanlık yapmak için geldiklerini belirlenen dilencilere karşı operasyon gerçekleştirdi. Ekipler şehir merkezindeki tespit ettikleri noktalarda, cami avlularında, ara sokaklarda ve yol kenarlarında çocuklarıyla birlikte dilenerek vatandaşların duygularını istismar eden yerli ve yabancı şahıslara göz açtırmadı. Yakalanan kadın erkek iki yetişkin dilencilerin şehir dışından geldiği belirlendi. Zabıta müdürlüğüne getirilen ve burada üst aramasından geçirilen dilencilerin paralarına el konuldu.

Vatandaşların dini ve insani duygularını istismar ederek dilencilik yapan kişilere, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu 33’üncü maddesi gereği idari para cezası kesildi.